TANKOTANSSI

Tankotanssi on saapunut Suomeen vuonna 2007. Laji saavutti nopeasti huikean suosion, sillä se kehittää monipuolisesti koko kehon lihaksia ja koordinaatiota. Tässä lajissa yhdistyy voima, tanssi, liikkuvuus ja kova harjoittelu hauskalla tavalla.

Tankotanssitunneilla perusvarusteina toimivat lyhyet shortsit ja urheilutoppi. Lämmittelyä varten on hyvä olla pitkähihainen paita ja housut. Varaathan myös mukaan juomapullon ja pienen pyyhkeen tangon puhdistamista varten.

Tankotekniset tunnit

Pole Start Tutustu tankotanssiin! Tunti on tarkoitettu ensikertalaisille ja vasta-alkajille. Tunnilla tutustutaan tankotanssin perusliikkeisiin, pyörähdyksiin ja turvalliseen tekniikkaan. Ei sisällä inversioliikkeitä (pää ylösalaisin kääntymisiä).

Pole1 soveltuu aloittelijoille. Tunnilla jatketaan tankotanssin perusliikkeiden ja pyörähdyksien opettelua. Pääset myös harjoittelemaan ensimmäisiä inversioliikkeitä. Kun liikkeet tuntuvat helpoilta ja sujuvat, kysy ohjaajaltasi jatkotasosta.

Pole2 Tunnilla harjoitellaan tankotekniikkaa, liikkeiden yhdistämistä sekä kehitetään vartalon liikkuvuutta ja voimaa. Tämän lisäksi käytetään pyörivää spinny-tankoa. Lisäksi liikkeitä ja siirtymisiä liikeestä toiseen kehitetään. Olet käynyt vähintään viidellä Pole 1-tason tunnilla ennen kakkostasoa. Liikevaatimuksina on takanoja ja invertin hallinta sekä sujuvat peruspyörähdykset.

Pole3 Harjoitellaan vaativampia pyörähdyksiä ja inversio-liikkeitä sekä niiden yhdistämistä toisiinsa. Osa tunnista tehdään pyörivällä tangolla.

Pole Spin & Flow avoimen tason tankotunti eli sopii lajin kaikentasoisille harrastajille. Tunnilla keskitytään yksittäisten pyörähdysten harjoitteluun sekä staattisella että pyörivällä tangolla sekä pyörähdyksien yhdistämiseen. Tavoitteena on saada yksittäiset liikkeet dynaamisesti yhteen, siis tankotanssiksi